Benda OFC  1
Bohemia  1

Komentář

Již týden bylo avizováno, že docházka na tomto utkání bude tristní.

Bratři Brabcové se dobrovolně uložili k ledu a zbytek mančaftu buď marodil nebo budoval kapitalismus. Do utkání tak alespoň symbolicky zasáhl předseda Daniel, který svůj návrat dlouho plánoval. No, úplně symbolicky to nebylo, ale předseda více než zápasovou zátěž potřebuje po operaci kolene pořádně posílit a nabrat nějakou tu (pohybovou) výbušnost.

Dudu nepříjemně dlouho hledal v okolí Pražačky parkovacího fleka a tak přišel o 2 min. pozdě, vzorně však odevzdal kapitánovi kovák, aniž by byl k čemukoliv vyzván. Dokonce ani o místo v útoku nežádal, vše přišlo tak nějak samo.

Na lavičce začal šedý vlk Pavel, který Dáňovi přepustil místo na úvodní minuty Dáňovi. V obraně začínalo trio Hafan, Bróňa, Zemča, záda jim jistil Kubi a v útoku měl překvapit Dudu právě s Dáňou, případně Pavlem.

Úvod utkání nebyl z pohledu Bohemie špatný, probíhal přesně tak jak si naplánovala. Bohemia se nechtěla nikam hrnout, spíše se soustředit na obranu a v klidu čekat na vlastní šance. Což se také Bohemii dlouho dařilo, Bendovci se nedokázali přes Hafana a Bróňu dostat do pořádné šance, zatímco na druhé stráně se urodilo několik velmi slibných standardek.

Bohemia se pořádně nedostala ke střele, ale její dlouhé výkopy nacházely vcelku spolehlivě Dušana, který si je dokázal přikrýt a sbíral tak na svou osobu jeden faul za druhým.

Bohemia zahrávala několik skvělých standardek, bohužel neměla dostatek štěstí, případně klidu na svých kopačkách, aby z nich cokoliv vytěžila.

Dudu dohrával poločas se značně ztvrdlým lýtkem, které mu minimálně 3x Bendovci nakopli. Kubi likvidoval několik slibných šancí soupeře, Hafan s Bróňou excelovali, Pavel bojobal jako lev, Zemča makal tradičně hlava nehlava, Dan se zapojoval jen když bylo potřeba, nicméně pár náznaků šancí taky měl.

Celý poločas Bohemia využila k odpočinku, nabádala se ke stejné hře jako v první poločase. Hráči si však všimli, že Bendovci si věří a stávající výsledek je pro ně málo, proto očekávali aktivitu ze strany domácích, čehož chtěli využít k brejkovým situacím a zaskočení soupeře.

Druhý poločas začal a Bohemia se nestačila divit!

Bendovci makali, Bohemii drtili, a vytvořili si několik tutových šancí. Zhruba ve 35. min. svou snahu zúročili, když po nenápadné kombinaci otevřeli skóre utkání, 1:0.

Šance Bohemie prudce poklesly, vypadalo to, že Bendovci mají více sil, přeci jen střídali 2-3 hráče, a také se narozdíl od Bohemie dostávali do šancí.

Utkání se začalo s přibývajícími minutami přiostřovat. Byl to logický důsledek, hrálo se na malém hřišti, oba týmy velmi dobře a těsně bránili, nebylo jednoduché se prosadit. Navíc se od úvodních minut hrálo poměrně důrazně. Tvrdost postupně gradovala a po sérii zákroků přitvrdila i Bohemia.

Na hranici karetního ohodnocení se za Bohemii ocitli Hafan, který po přistrčení do zad, soupeře lehce nakopl patičkou, vše uhrál na tvrzení, že chtěl hrát míč, měl ale štěstí, že byl sám těsně před zákrokem faulován. Další ostré zákroky přinesl Dudu, který nejprve doběhl soupeře a nekompromisně jej ze zadu složil po té co zasáhl míč a obě jeho nohy, stejného hráče pak důrazně stěhoval z vlastního vápna, kde utržil tržnou ránu na bradě. Svou tvrdost pak zakončil v souboji o míč na polovině hřiště, kde neměl šanci zahrát jinak než napálit míč do soupeře. Téměř mu otevřel hrudník, přesto si s ním soupeř plácl a omluvu tak přijal.

Bendovci cítili, že by potřebovali své vedení pojistit, snažili se hru uklidnit a hrát na brejky, ale to se jim příliš nedařilo.

Naopak do šancí se začala prokousávat i Bohemia a soupeř se tak musel soustředit i na obranu. Bohemia opět zahrávala několik slibných standardek, bohužel bez většího úspěchu.

Rozhodující chvíli přinesl trestný kop po faulu na Bróňu, který Bohemia zahrávala z pravé strany, několik metrů za vápnem. Bylo to v podstatě na přímou střelu. Za exekutora byl poprvé v utkání vybrán Dudu, který se rozhodl míč napálit šajtlí kolem zdi za pravou tyč Bendovců. Kop však Dušánkovi nevyšel zcela podle představ a tak se místo nechytatlné pumelice k tyči řítila na brank Bendovců lehká střela po zemi, která u tyče našla Zemču, který jí dorazil do branky, 1:1.

Všechny hráče na hřišti nečekaná branka ochromila.

Zbylých sedm až osm minut se Bohemia víceméně bránila, jelikož remíza byla pro Bendovce málo, proto se hnali do útoku a ždímali vysílenou Bohemii.

V posledních minutách již Bohemii skutečně došly síly a v podstatě jen čakala co s ní Bendovci provedou. V tu chvíli však začal čarovat Kubi, který byl do té doby perfektní a chytil 3-4 góly, ale to bylo nic ve srovnání s posledními minutami, kdy lapal jednu tutovku za druhou.

Rozhodčí utkání ukončil poté co Kubi rybičkou zneškodnil dorážku Bendovců do prázdné branky!

Bohemia tak urvala bod! V podstatě zasloužený. Hráči se shodli, že kdyby dnes na utkánil dorazil jeden z bratří Brabců, slavila by Bohemia jisto jistě vítězství...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Mrozek Dušan
  • Schiller Pavel
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Zeman (Mrozek D.)

Karty

-

Muž zápasu

Mrozek Dušan

Mrozek Dušan

Dudu byl od prvních minut neustále okopáván, když si precizně kryl balón před dotírajícím soupeřem. Pozorný rozhodčí vše sledoval a tak Bohemia, zejména v prvním poločase zahrávala bezpočet standardních situací.

Ve druhém poločase se Dudu zapojil také do bránění a několika velmi důraznými zásahy ukázal soupeři, že i Bohemia umí hrát tvrdě, ostatně ani spoluhráči se nenechali zahanbit a Bendovce "řezali" co to šlo, samozřejmě vše v rámci fair play.

V závěru druhého poločasu zahrával volný přímý kop, který se mu až tak nepovedl, ale který vedl k jediné brance Bohemie v utkání a k zisku jednoho bodu, což mu zajistilo mírný náskok v této anketě před těsně druhým Kubim.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook