Gente - Yeti  1
Bohemia  1

Komentář

Zápas sezóny, zápas o všechno, zápas o šest bodů, utkání nejlepších týmů v soutěži, přímý souboj o nejlepší obranu v lize.

Bohemia moc dobře věděla, že jí dnes bohatě stačí remíza pořád bude mít lehkou výhodu v podobě kontumace utkání s Mal Wall FC, která bude Bohemii přičtena v posledním kole. V sestavě však chyběli Šterny, Zemča a Bróňa, tedy hned tři obranáři a tak i dnes musel kapitán Dáňa improvizovat. Rozhodl vyztužit zadní řady Brábou, který letos nastupuje v útoku, kde se mu velmi daří.

Gente-Yeti začali zápas ve velkém stylu, okamžitě začali neuvěřitelně běhat, neustále se nabízeli a tak nějak hokejově vařili Bohemii na její půlce. Toto již Bohemia zažila v utkání se Světluškama. Tentokrát se jí ale podařilo přežít nástup soupeře bez úhony, byť ke gólu nebylo daleko.

Prakticky okamžitě bylo jasné, že větší fotbalovost je na straně Yeti týmu, Bohemia potřebovala chytit druhý dech a také se zapojit do zápasu. To se jí začalo dařit až po deseti odehraných minutách a po několika výborných zásazích obrany, exceloval zejména Hafan a samozřejmě Kubi, který měl i trochu štěstí.

Bohemia pochopila rozložení sil a začala hrát přesně to co potřebovala, dlouhé míče na útočníky, kteří se snažili míč sklepnout na druhou vlnu, případně přidržet, pokusit se něco vymyslet nebo se nechat faulovat.

Velmi dobrou a vítanou příležitostí byly samozřejmě standardní situace. Ve 14. minutě zahrával rohový kop, trochu netradičně, Hafan. Před bránou soupeře se útočníci několikrát protočili až zůstal před brankářem osamocený Aleš, přesně ve chvíli kdy Hafan rozehrál roh, Aleš se prakticky jen nechal trefit a kolenem usměrnil míč do sítě, 1:0.

Soupeř byl vývojem skóre evidentně zaskočený, ale byl si vědom své síly a proti Bohemii si věřil. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, nepřišlo sice ihned, ale Yeti se to podařilo ještě v prvním poločase. Yeti převzali míč a vydali se do protiútoku, zhruba na polovině hřiště proti nim vystoupil obránce Bohemie, ale míč nezasáhl a zcela propadl, na situaci reagoval Dudu, který opustil svého hráče a vydal se do souboje s uvolněným hráčem, ten jej však snadno přelstil přihrávkou na spoluhráče a tak se v mžiku dostali Yeti do přečíslení 3:1, které se již nepodařilo zastavit a skončilo vykoupání Kubiho v pryžové drti, 1:1

Dvě velké chyby Bohemie za sebou rozhodly o tom, že poločas nakonec skončil nerozhodně.

O přestávce se rozebírala zejména tvrdost a rychlost hráčů soupeře, za špílmachra byl označen hráč číslo 6, na kterého si obrana měla dát v dalším průběhu větší pozor. Tým se hecoval a pobízel ke tvrdšímu a agresivnějšímu hernímu projevu.

Druhý poločas byl maso!

Yeťáci útočili jak smyslu zbavení, vždy když se dostali k míči okamžitě nakopli motory a valili se na Kubiho branku. Bohemia prakticky neměla žádnou mezihru a jen nakopávala míče od branky do soupeřova vápna, případně Kubi hledall některého z útočníků dlouhým výhozem.

Tvrdé souboje se odehrávaly ve středu hřiště, hrálo se velmi agresivně, na hranici pravidel, občas lehce za ní.

Nervy tekly na obou stranách, malinko více na straně Gente-Yeti, kteří měli navrch a cítili se na vítězství. Zřejmě klíčovou událostí k velmi nervóznímu závěru uktání byla série pěti nebo sedmi velmi agresivních soubojů, které se odehráli v rozmezí minuty a které sudí ponechali bez povšimnutí. V tu chvíli bylo vymalováno, sudí pouštěli skoro vše a hráči to věděli.

Prakticky vzápětí došlo k velmi nebezpečnému souboji mezi Juniorem a Yetim, Junior již neudržel nervy a po krátké pošťuchovačce počastoval soupeře i sudí několika nepěknými výrazy. Výsledkem byla žlutá karta pro Juniora, soupeř z toho vyšel bez trestu.

O několik minut později při brejku Yetiovců pak zřejmě Brába podrazil jednoho z útočníků. Yetiovci dostali výhodu, ale akci zmršili a míč odkopl Kubi, odkop ale Yeti chytil do náruče v domnění, že bylo pískáno. Sudí naprosto správně pískal hru rukou a to bych Vám přál vidět tu melu a slyšet jak Yetiovci sudím spílali....

Bylo jasné, že další gól rozhodne, ještě více se přiostřilo, do konce již nezbývalo mnoho. Bohužel sudí utkání nezvládali a když pustili několik velmi, ale opravdu velmi, špatných autových vhazování Yetiovců, tak se na ně obořila celá střídačka Roztyl včetně všech hráčů na hřišti, chvílema to vypadalo, že Bohemia dostane gól jen za to, že přestala hrát po basketbalové rozehrávce autu. Sudí byl navíc takový kokot, že vlastní pochybení zdůvodňoval tím, že hráči Bohemie zase při autovém vhazování nemají obě nohy na zemi. To už se ale z jeho výkonu kroutily i postranní záchytné sítě.

Poslední minuty utkání byly velmi napínavé a všechny akce prakticky jako přes kopírák. Bohemia nakopávala, brankář vyrážel, Bohemia se snažila dostat se k odraženému míči, následoval brejk, který obrana Bohemie na poslední chvíli zastavila nebo jej soupeř zkazil a tak pořád dokola. Největší šanci měli Yetiovci v nastaveném čase, když Bohemia rozehrála roh, který se odrazil přímo Yetiovcům do brejku, kteří z následné akce vytěžili nebezpečnou střelu na Kubiho, která se otřela o pravou tyč branky!

Nakonec se již žádnému z týmů nepodařilo vstřelit branku a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Gente-Yeti byli lepším týmem, ale dnes Bohemia skvěle bojovala a makala až do poslední minuty, proto urvala bod.

Sudí nic moc, zřejmě vůbec netušil, že fouká "mač o všechno" a bohužel nereagoval ani ve chvíli kdy se to začalo na hřišti vyloženě mydlit.

Pro Bohemii jde o super výsledek na hřišti a také velmi dobrý příspěvek do tabulky, protože šance na postup zpět do 4. ligy je stále výborná a zcela v rukách týmu, protože pokud Bohemia v příštím kole porazí Lucky team, zcela jistě postoupí a to buď společně s Benda OFC nebo s Gente-Yeti.

Zde je vidět co si dnešní remízou Bohemia vybojovala...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Schiller Pavel
  • Tylinger Aleš

Góly

1:0 - Tylinger (Havelka M.)

Karty

ŽK - Brabec Michal
ŽK - Brabec Tomáš

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Dnes nebyl neproduktivnějším hráčem, směrem dozadu měla Bohemia ve svých řadách určitě lepší hráče, každého jebal, nikoho nepochválil, stejně byl samotnými hráči zvolen za nejlepšího hráče mužstva. A já se ptám proč a za co...

Odpověď je jednoduchá, byl jediným konkurenceschopným hráčem na straně Bohemie a v klíčových situacích tým podržel, několikrát odvrátil smrtící přečíslení soupeře, rovněž byl jediným hráčem, který dokázal přidržet míč a zklidnit hru.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook