Redakci šokoval oficiální program schůze 27. sezóny, konkrétně bod 5 "Hlasování o postupu do 3. ligy" zveřejněný v oficiální tiskové zprávě klubu a proto na vlastní pěst zjišťovala podrobnosti tohoto překvapivého a nestandardního bodu programu.

Zdrojem informací v tomto článku jsou ryze soukromé, nepotvrzené informace a spekulace osob blízkých klubu.

Redakce tohoto webu považuje toto hlasování za důležitý milník v historii klubu a proto tyto informace zveřejňuje.

Cílem tohoto článku je nastartování veřejné debaty nikoliv posuzování nebo ovlivňování rozhodnutí hráčů.

Pátý bod na pořadu schůze říká, že proběhne hlasování o postupu do 3. ligy, což fakticky znamená rozhodnutí o tom, zda se Bohemia dobrovolně vzdá případného postupu či nikoliv. Rozhodnutí padne velmi pravděpodobně na hráče přítomné na posledním utkání se Sokolem Vysočany B, případně na všechny aktivní hráče.

Hráči svým hlasováním prakticky rozhodnou o tom zda jim vyhovuje stávající stav týmu a úroveň soutěže, kterou momentálně hrají. S ohledem na fanoušky považujeme za správné shrnout případné výhody, nevýhody a dopady jejich rozhodnutí.

Dle zákulisních informací je nejzásadnějším pohnutkem ke zřeknutí se postupu psychická pohoda týmu, která by mohla být postupem do soutěže, ve které Bohemia dlouhodobě spíše paběrkuje, významně narušena.

Lidé znalí poměrů v týmu a dlouhodobých statistik vědí, že bilance týmu ve třetí lize je 30-11-47 (V-R-P) a že v sezónách, ve kterých Bohemia třetí ligu hrála měla značné problémy s morálkou, kázní a atmosférou.

Na druhé straně stojí možnost si (opět) naposledy zahrát "trojku" jako sportovní výzvu, zapracovat na svém chování, morální odolnosti a posunout tak vztahy na vyšší úroveň. Přiznáváme, že to na základě historických zkušeností zní jako utopie, ale je to výzva, kterou je možné zdolat. Rozhodnutí o odřeknutí postupu je tak možné chápat jako otázku zvednutí hozené rukavice.

Pojďme si shrnout jednotlivá pro a proti, které rozhodnutí hráčů přinese:

  • Pro
    • Dlouhodobá stabilita - vše níže uvedené implikuje větší šanci na udržení dlouhodobé stability týmu/kádru
    • Psychická stabilita - jednoduše tým bude více vyhrávat, bude více v klidu, vznikne méně třecích ploch, bude docházet k významně menšímu počtů incidentů mezi hráči
    • Radost / Pohoda - prakticky souvisí s bodem výše, hráči si účinkování v hanspaulské lize více užijí, nebudou muset dřít úplně "na krev"
    • Koření fotbalu - větší počet hráčů získá více kanadských bodů, více hráčů se dostane k zakončení, atp.
  • Proti
    • Sportovní stránka - zřeknutí se postupu je v tomto smyslu jednoznačně krok špatným směrem
    • Útěk před problémem - problémem je případný rozkol mezi hráči pramenící ze špatných výsledků. Pštrosí hlava zabořená do písku, tak lze charakterizovat případné zřeknutí se postupu
    • Motivace - Bohemia, pohledem do statistik, "visí" na výkonech individualit, jejichž motivace může významně poklesout

Hráče tak čeká fundamentální rozhodnutí zda zachovat stávající stav a doufat ve stejné zítřky nebo přijmout výzvu a pokusit se někam posunout, byť ono posunutí nemusí být nutně sportovního charakteru a přináší značná rizika.

Je potřeba zdůraznitt, že hanspaulka se hraje především pro radost, z tohoto pohledu se jeví rozhodnutí o zřeknutí se "trojky" jako krok správným směrem. Odměnou hráče je pohyb, radost ze hry a v případě Bohemie také dlouhodobě stálý kolektiv.

Redakce neváhala a pokusila se oslovit několik osobností s významným vlivem na chod klubu, oslovujme je pro účely tohoto článku "kmotry".

Jeden z kmotrů nám oznámil, že pro zřeknutí se třetí ligy se vyjádřilo 4-5 hráčů týmu. Což nepřímo potvrdil i jiný kmotr, který navíc dodal, že vím o jednom hráči, který je proti. V zásadě jsou tak na stole dva scénáře, jednoznačné schválení zřeknutí se třetí ligy, případně těsné schválení/zamítnutí návrhu.

Kmotři se shodli, že hráče ve svých rozhodnutích nebudou nikterak ovlivňovat a výsledek ponechají samotných hráčích.

Hráči byli kapitánem mužstva po utkání se S.T.R.U.P.em vyzvání k důkladnému zvážení svého rozhodnutí. Věřme, že rozhodnou správně.



Klíčová slova

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook

Zakončení 27. sezóny 2013 Jaro
Po-sezonní hodnocení Podzim 2015

Dudu opouští Bohemii...
Dudu dobrovolně opouští Bohemii...
Neděle 23. Červen 2013, 17:30
Rozhodnutí o třetí lize je na hráčích
Hráči rozhodnou zda klub postoupí
Ponděli 17. Červen 2013, 3:43
Zakončení 27. sezóny 2013 Jaro
Závěrečné hlasování a oficiální ukončení sezóny
Ponděli 17. Červen 2013, 1:05
Levas oznamuje pauzu...
Levas oznamuje pauzu v malém fotbale...
Neděle 9. Červen 2013, 23:47
Povodeň - přeložená utkání 4.F ligy
Povodeň - přeložená utkání 4.F ligy
Neděle 9. Červen 2013, 23:46
Hafan a pan Božský běží maraton...
Martin a Dušan běží pražský maraton
Úterý 30. Duben 2013, 11:58
Zemča do Soči "za naše" nepoletí
Martin Zeman do Soči nepoletí...
Čtvrtek 25. Duben 2013, 12:00
Dan Riedl absentuje kvůli zranění
Kapitán má natažený sval
Středa 24. Duben 2013, 21:39