Bamboocha  2
Bohemia  2

Komentář

Tentokráte budou komentáře dva, za Bohemii jej připraví Míša, za Bamboochu Dušánek.

Komentář Bohemia Roztyly

Ovlivněn posledním komentářem, vyhlásil kapitán Dáňa mobilizaci a stanovil sraz o celých 60 minut dříve, než byl plánován výkop. Borci se sešli v přilehlé restauraci, chyběli pouze omluvení Aleš a Šterny.

Důvodem dřívějšího srazu bylo vyříkání si některých věcí z minulých zápasů a stanovení taktiky na zápas dnešní . Tou bylo hlavně se soustředit na defenzivu a to způsobem, který již Bohemia v minulosti úspěšně aplikovala, tedy hra pouze na jednoho typického útočníka. Dalším impulsem měla být změna v sestavě, když Prcek a Junior byli staženi do obrany a do útoku byl vyslán gólový Braby.

Zároveň bylo odsouhlaseno, že prosincová schůze proběhne v bowlingovém centru v Záběhlicích, kde závěr sezóny zpestří bowlingový turnaj.

Při rozcvičování se začaly šířit zprávy, že se soupeř nesejde. Následně se potvrdilo, že Bamboocha nastoupí pouze se čtyřmi hráči v poli a náhradním gólmanem a veškerá předem stanovená taktika tak šla do prdele.

Přesto od začátku bylo zřejmé, kdo ten večer bude diktovat tempo hry. Bohemia od úvodních minut vytvořila přesilovkový deštník známý spíše z hokeje, nicméně byla nucena tvořit hru, což jí, jak již víme, úplně nejde. Do šancí se tedy začala dostávat až ve chvílích, kdy se podařilo získat míč při útoku Bamboochy a založit rychlý kontr. Do slibných příležitostí se tak dostali Zemča s Broňou, které však zklamala finální fáze, tedy střela a zejména pak Dan, který dostal několik téměř ideálních balonů, jednou dokonce běžel sám na brankaře.

Nakonec se ale přeci jen Dáňa dočkal, to když Brába křižnou přihrávkou přenesl hru na druhou stranu hřiště na Broňu, ten vzápětí na prostředku našel Dana a ten na dvakrát překonal soupeřova gólmana.

V té chvíli si Bohemia oddychla a v hlavách roztylských se začaly rodit myšlenky na zkorigování nelichotivého skóre. Bamboocha však po průběhu hry a inkasování branky nezpanikařila, dál pečlivě bránila a občas sama zahrozila, to když se k míči dostal její malý útočník a začal motat obranu, či ke střele z větší vzdálenosti její velký obránce, jehož projektily po dopadu na kluzké hřiště měnily směr a Kubi musel předvést několik vynikajících zákroků. Nutno však dodat, že spousta střel končila hodně vysoko nad ochranným pletivem klece na Novoborské, hledáním míče a kouskováním tak hry (záměr?)

Do poločasové přestávky šla Bohemia s jednobrankovým náskokem, což při současné situaci, bylo málo.

Druhý poločas začal stejně jako první. Rozehrávku ze zadních řad tvořili nejvíce Hafan a Junior a další tři hráči se snažili nabíhat do volných prostor. Zde vidím pozitivní změnu oproti minulým zápasům, běhali jsme. Bamboocha však skvěle držela svůj obranný čtverec, přihrávky na útočníky musely být prudké, aby je obránci City nestihli vypíchnout, ale to nás zas sráželo neumění zpracovat takovéto přihrávky.

A jak to tak bývá, přišel trest. Bamboocha se dostala do brejku, její hbitý útočník se prosadil ke střele, kterou ještě Kubi skokem k zemi vyrazil, leč k nohám dobíhajícího Jidáše, který ranou pod břevno nedal Kubimu šanci.

Bohemii obdržená branka nepoložila, vědoma si své dosavadní převahy, nicméně další zahozené šance přinášely stále větší nervozitu na kopačky Roztyl. Z toho pramenily šance i pro Bamboochu a z jedné takové vybojovala roh. Bohemia nezvládla pozičně bránění standardní situace, otevřela prostor jako vrata, do kterého si naběhl double Jidaš, společně s Pavlem a jen oni vědí, kdo z nich narval míč do odkryté branky.

Od této chvíle nebyla již nervozita pouze na kopačkách, nýbrž i v ústech roztylských. S kritizováním začal Junior, záhy se k němu přidal Dan a pak i Brába a Zemča. Opět jsme nedodrželi, co jsme si slíbili. V této chvíli jsem opravdu věřil, že prohrajeme čtvrtý zápas v řadě.

Kupodivu se naštěstí vedením Bamboocha odvázala, začala útočit s úmyslem Bohemii dorazit. Po ztrátě balonu na půlce se však k míči dostal Junior, míč si parkrát píchnul, čekajíc, než se nohy rozbíhajícího se Seniora dostanou do správných otáček a vyslal jej kolmicí do šance. Brába si počíná jako zkušený mazák (kterým ve skutečnosti je), zasekávačkou se zbavuje stínujícího obránce a zároveň si připravuje míč na střelu béčkem. Tu ještě mírně tečuje jiný obránce, nicméně balón zapadá pod břevno.

Bamboocha se vrátila ke své hře, Bohemia vrhla vše do útoku, obránci vybízeli útočníky, aby se již vůbec nevraceli. Pár minut před koncem Brába skvěle načasoval přihrávku mezi obránce na nabíhajícícho Zemču, ten z jedničky po zemi pod padajícím brankářem nastřeluje tyč a odražený míč se po brankové čáře odvalí směrem od brány.

Zápas končí zaslouženou remízou. Vzhledem k podmínkám se jedná o ztrátu Bohemie. Od dna jsme se sice ještě neodrazili, ale přestali jsme klesat a body si vezmeme v dalších zápasech. Ještě to chce zapracovat na těch kecech.

Komentář Bamboocha City

Několik dní před utkáním vypsal Dušánek prémii Kč 500,- do klubové kasy za vítězství nad Bohemií, podmínkou však bylo, že vstřelí gól. O tomto motivačním prvku však byl informován jen Schejba na sobotní golfové akci Bambooche. Z doslechu také víme, že kapitán Bohemie vypsal na toto utkání prémii 30 piv za vítězství s čistým kontem.

Již v podvečer bylo jasné, že Bamboocha nastoupí bez gólmana a v sestavě oslabené o jedonoho hráče v poli. Problém s absencemi provází tým od prvního kola, na vině je úzký kádr, gólman, který nechce nebo nemůže chodit, a hlavně tvrdý povrch hřiště Novoborská na kterém nikdo nechce hrát.

Hráči obou týmů se velmi dobře znají, dva borci Bambooche (Juni a Martin) totiž kopali za NeReal Žižkov, který se s Bohemií utkal celkem 4x, a pak je tu samozřejmě Dušan, kmenový hráč Bohemie hostující v Bambooche.

Bohemia dorazila v obrovském počtu, trochu zaskočeně jsme na to koukali, vypadalo to že chlapci dorazili autokarem. Taktika pro zápas byla jasná, hrajeme v pěti, budeme bránit a uvidíme jak se zápas vyvine.

Dalo se tušit, že Bamboocha bude muset více zjednodušit rozehrávku a tak trochu nakopávat, což jí tedy rozhodně není vlastní. Na druhou stranu v minulých utkáních ji právě chyby v rozehrávce dosti trápily.

Od začátku se hrála hokejová přesilovka, Bohemia roztahovala hru, Bamboocha bránila pozičně a čekala na chybu soupeře, která by jí umožnila dostat se k míči. Soupeř několikrát nebezpečně zahrozil křižnou přihrávkou na útočníka číhajícího u tyče, skvěle nás však podržel náš nový gólman.

O šance nebyla nouze, Bohemia tlačila, Bamboocha hrozila střelami z větší vzdálenosti. Na první branku se tak nečekalo dlouho, před branku dostal Dáňa skvělý pas od Bróni a nadvakrát překonal Martina, 0:1.

Bamboocha se úvodní brankou nepoložila, dál hrála trpělivě a čekala na svou příležitost. Několik nebezpečných střel vyslal na Kubiho Juni a Tomáš se v útoku také činil, byl schopen se prosadit i proti Hafanovi, několikrát chyběl jen kousek štěstí a mohlo být srovnáno. Nutno podotknout že i Kubi musel vytáhnout něco ze své letecké akrobacie.

O poločasové pauze chtěla Bamboocha pokračovat ve stejné hře, říkali jsme si, že šance máme a pokud budeme mít štěstí, můžeme utkání pěkně zdramatizovat. Tým zdobila zejména parádní práce směrem dozadu, takhle zodpovědně Bamboocha v této sezóně ještě nehrála. A samozřejmě fantastický Martin, který si výkonem řekl o post gólmana.

Utkání se hrálo férově, k faulům docházelo, ale vše se obešlo bez konfliktů, hrálo se v duchu fair play.

Druhý poločas začal ve stejném režimu, čtyři mušketýři pozičně bránili vlastní polovinu, Martin likvidoval šance Bohemie.

Poměrně záhy přišel trest pro Bohemii. Bamboocha přešla do rychlého protiútoku, Tomáš se na hrotu prosadil a vypálil na Kubiho, ten v ležící poloze nedokázal zcela zkrotit míč a dobíhající Dušánek jej béčkem napálil do vinglu, 1:1. První část cíle byla splněna, Dušánek dal gól, pětibába je na půl cesty do kasy...

Bohemia stupňovala tlak, její držení míče atakovalo hranici 80%, Bamboocha se přesto tu a tam dostávala do zajímavých přečíslení, bohužel bez kýženého gólového efektu. Na roztylské borce sedla menší deka, několikrát byli blízko ke vstřelení branky, ale vlastní nemohoucností nebyli schopni dorazit míč do sítě.

Jak už to tak ve fotbale chodí, přišel trest.

Bohemia zahrávala rohový kop z pravé strany. Schejba (čti: Kubík) svým pohybem směrem k hráči zahrávající kop strhl dva bránící hráče a na malou chvíli se tak otevřel prostor před brankou do kterého si okamžitě naběhl Dušánek. Bránící Pavel vše zmerčil, pozičně stál sice správně mezi Dušánkem a míčem, ale bohužel pro něj čelem ke Kubimu a tak střílený roh zasáhl směrem na branku, rána to byla obrovská a nedala Kubimu šanci, 2:1.

Pavla někdo hned sepsul, nicméně Dušánek buď zasáhl míč také, nebo olízl Pavlovu nohu, tady z pohledu Bohemie byla chyba ve zmíněném strhnutí se dvou hráčů směrem z vápna, kdyby vytrvali na svých pozicích, míč by zcela jistě odklidili do bezpečí.

Pro Bamboochu byl tento vývoj utkání fantastický, nyní musela hrát Bohemia ještě aktivněji a případná obdržená branka by žádnou velkou katastrofu neznamenala, bylo jasné, že bude o co hrát až do posledních minut.

Bohemia viditelně znervózněla, hráči se začali okřikovat. Bamboocha, vědoma si své pozice byla psychicky na koni.

Po dlouhých minutách stereotypní hry, kdy Bohemia uzamkla bránící se Bamboochu na vlastní polovině a snažila se křižným pasem vyzvat útočníky ke skórování, přišlo vyrovnání.

Po jedné z rychlých akcí, kterých mimochodem Bohemia moc nepřdvedla, vyslali roztylští do kontru Míšu Brabce. Michal se zasekávačkou na levou nohu zbavil Juniho a z hranice vápna natáhl a vypálil. Skvěle hrající Tomáš, který "olítal" co se dalo, se ještě stihl po střele natáhnout a tečovat jí špičkou kopačky. Bohužel proniknout střele směrem na branku již nedokázal a padající Martin si na tečovanou střelu již ani nesáhl, 2:2.

V samotném závěru utkání dosáhl tlak Bohemie maxima, zrodily se z něj však jen dvě velké příležitosti, po jedné na každé straně. Nejprve Zemča skvěle tečoval kolmici, která skončila na pravé tyči a odtud putovala přes celé brankoviště až k autové čáře. V samotném závěru ještě Tomáš na levém křídle zkrotil dlouhý nákop, na který musel vybíhat i Kubi, a předložil Dušánkovi parádní zpětnou přihrávku. Dušan, vědom si odkryté klece, se do míče opřel béčkem a přízemní křižnou střelou jen těsně minul.

Dobojováno, body se budou dělit.

Závěrem nezbývá než konstatovat, že Bohemia zcela jistě ztratila bod a Bamboocha si jej, i za přispění štěstěny, pěkně vydřela. Na obou stranách se vyznamenali brankáři, kteří byli nejlepšími hráči svých týmů.

V boji o záchranu tento výsledek nikomu nepomohl, vše rozhodnou další zápasy, oba týmy se ještě utkají s největšími adepty na sestup, týmy R.I.P. A a Drsný šrouby.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Malý Jan
  • Schiller Pavel
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Riedl (Chalupa)
2:2 - Brabec M. (Brabec T.)

Karty

-

Muž zápasu

Kubát Petr

Kubát Petr

Komentář Bamboocha City

Už při nástupu k utkání jsme věděli, že Kubi je super gólman, což potvrdili jak kluci z NeRealu, tak Dušánek.

Trošku jsme si věřili na plovoucí střely z dálky, zejména Juni umí parádně vystřelit.

Kubi kryl vše co mohl, rozhodně chytil dost navíc, čímž hasil chyby v defenzívě.

Jeho výkon podtrhovaly efektní a efektivní robinzonády, kterých nebylo úplně málo :o)

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook