Bohemia  2
Lucky team  1

Komentář

Stejně jako minulý týden proti Pirelli i v tomto kole jsme bojovali o další body ve 4.D lize na škváře na Pankráci. Tentokrát jsme se utkali s Lucky teamem, který ještě neměl jistotu záchrany v soutěži a tak jsme očekávali těžký souboj. Utkání začalo velmi opatrně, oba týmy hrály se zataženými obranami a čekaly na první chybu. Na nerovném terénu se však ani jednomu týmu nedařilo dobře kombinovat, takže většina útočných akcí z první poloviny prvního poločasu končila mimo hrací plochu. Druhá polovina poločasu však žila velkými šancemi Bohemie, která byla aktivnější a vypracovala si několik slibných příležitostí. Jednu z nich po akci Martina Havelky proměnil kapitán mužstva Dan Riedl, který svou krásnou střelou rozezvučel pravou tyč branky Lucky teamu a lavičku Bohemie poté co míč skončil v síti 1:0.

Po našem gólu se útočná aktivita opět vyrovnala a i Lucky team zahrozil několika nebezpečnými střelami, všechny je však Petr Kubát dokázal pochytat či vyrazit na rohový kop.

Naše akce povětšinou končily nepřestnostmi se kterými si obrana Luckies dokázala poradit. Poločas tak skončil našim těsným vedením 1:0.

Druhá půle začala opět vyrovnaným fotbalem, ani jednomu z mužstev se nedařilo vypracovat si nebezpečnou šanci. S přibývajícími minutami se však začali Luckies tlačit před naši branku a dařilo se jim na dlouhé minuty uzavřít obranu Bohemie na její polovině hřiště. Výsledkem tohoto tlaku Luckies však bylo několik nebezpečných brejků Bohemie, za zmínku určitě stojí brejk, kdy se míče zmocnil Dušan Mrozek a zamířil s ním spolu s Honzou Šternerem a Michalem Brabcem přímo na branku Luckies, Dušan svou přihrávkou do křídla zatlačuje Honzu k rohovému praporku, Honza však míč dobíhá a prudkou přihrávkou před branku omračuje celou obranu soupeře včetně jejího gólmana. Před brankou stojí Michal, který má před sebou díky své skvělé poziční hře prázdnou branku Luckies, Michala však tato přihrávka překvapila, stihl ji sice usměrnit, netrefil se však mezi tyče a omračuje všechny hráče Bohemie. Michal v tomto utkání nastoupil ke svému stému utkání ve dresu Bohemie, bohužel se mu nepovedlo si tuto významnou událost okořenit rozhodujícím gólem v utkání.

Jak už to tak ve fotbale bývá přišel trest na druhé straně, Bohemia zahrála jedno střídání velmi špatně, soupeř se dostal do jediné šance a tu se mu podařilo proměnit. Luckies nás opět zatlačily na vlastní polovinu a po několika přihrávkách se velmi nenápadně dostává útočník Luckies do 100% šance, kdy za sebou nechává svého strážce Petra Havelku a objevuje se přímo před Petrem Kubátem, situaci vyřešil skvěle a bleskovou střelou vyrovnává na 1:1.

Další minuty byly ze strany Bohemie velmi nervózní, protože jsme díky nepřehledné situaci na špici tabulky potřebovali vyhrát a již jsme mohli mít v utkání náskok dvou až tří gólů, bohužel stav byl vyrovnaný. Otevřeli jsme tedy hru a začali se více soustředit na útočnou hru. Zhruba 10 min. před koncem utkání na sebe již poněkolikáté v sezóně vzal zodpovědnost Martin Havelka. Poté co se obrana Bohemie osvobodila odehráním míče mimo dosah kopaček hráčů Luckies se jej ujal právě Martin a svou typickou akcí se vyřítil na branku Luckies. Své sólo zakončil nekompromisní střelou na kterou neměl gólman Luckies nárok 2:1. V tuto chvíli nám bylo jasné, že nyní už nesmíme tento náskok pustit.

Poslední minuty utkání jsme se již nesnažili tvořit, vedli jsme a ztráta bodu by pro nás byla smrtelná. Pod touto tíhou se všichni hráči Bohemie poprvé v její historii zachovali takticky a až do konce utkání skvěle zahušťovali prostor na vlastní polovině hřiště. Dařilo se nám soupeři odebírat balóny a v případě nouze je třeba i zakopnout na nedalekou magistrálu.

Utkání jsme zvládli a získali 2 povinné body, okamžitě zjišťujeme jak dopadli ostatní soupeři, zjistili jsme, že Zelená liška vyhrála 2:1 nad Rondelem a Pirelli prohráli s England United 3:2. Tyto výsledky a naše dnešní vítězství nás posunují na první místo tabulky a velmi blízko třetí lize. Pokud se nám za 14 dní podaří zvítězit skončíme v soutěži určitě na prvním místě, což by pro Bohemii znamenalo nejúspěšnější sezónu v její pět a půl leté historii.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Klinger David
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš

Góly

1:0 - Riedl (Havelka M.)
2:1 - Havelka M. (Mrozek D.)

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Opět vzal zodpovědnost na svá bedra a zachránil Bohemii zápas, na první gól famózně nahrál a ten druhý vsítil sám. Rovněž v obraně hrál spolehlivě a nikoho přes sebe nepustil. Odehrál další zápas ve kterém potvrdil jak velkým je hráčem...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook