S.N.F. A  3
Bohemia  3

Komentář

Úvod komentáře musím věnovat situaci, která se odehrála zhruba 13 minut před oficiálním začátkem utkání. Těsně po pozdě příchozivším Dušanovi A Honzovi dorazil na místo srazu i Tomáš Brabec. Stejně jako první dva jmenovaní byl suše a vlastně i dost necitlivě vyzván k zaplacení pokuty ve výši Kč 50,-.

Tomáš proti pokutě dost tvrdě protestoval, bohužel podání jeho protestů bylo dost neurvalé a v podstatě před celým týmem srážel autoritu kapitána, který rezignoval a odmítl pokuty nadále vybírat.

Naprosto zbytečná situace, kdyby mladý Brába kápa hned po příchodu obejmul s tím, že byl již 10.min. v šatně měl by větší šanci na odpuštění pokuty, ale nejspíš by ani tak neuspěl, protože několikrát kapitán zmiňoval, že za příchod na sraz je považována přítomnost v místě utkání, kterým byla Mikulova 4 a nikoliv šatny Mikulova.

Dan, který den před utkáním vynuceně absolvoval pískání na Pražačce od 8:45 za někoho komu nečekaně do týmových povinností skočila povinnost pracovní a za něhož se v celém týmu nenašla náhrada se poměrně oprávněně cítil ukřivděný. Včera zachránil týmu odečet 6ti bodů a dnes ho jebou za 10 let známé pravidlo o pozdním příchodu. Myslím, že ten kluk, byť nemá den, si zaslouží větší respekt, než větu "nic mu nedám" vypuštěnou do pléna.

Nehodlám tady moralizovat, sám nemám úplně čisté svědomí, ale... Pochopil bych takové chování v závěru utkání, asi i po utkání, kdy je člověk vybuzený na max., ale ve chvíli, kdy přicházím po týdnu pozdravit ksichty, které mám rád to nějak neberu. Místo úsměvného pozdravu "Nazdar volové máte formu?" probíhá otevřený konfilikt... Tento incident měl na kapitána významný vliv a později v utkání bohužel ještě gradoval.

Hned od úvodních minut se hrálo tvrdé a mimořádně důrazné utkání ze strany S.N.F. A, Bohemia si jen těžko zvykala na důraz a lokty soupeře. Naštěstí sudí byl z kategorie těch lepších a od začátku fauly pískal, sice na karty nesáhl, což by zřejmě Bohemii významně ulehčilo cestu k vítězství, ale alespoň byl aktivní.

První se prosadili domácí, poté co po krásné akci potáhli míč napříč hřištěm a tvrdou střílenou přihrávku si do vlastní sítě srazil Aleš, 0:1 z pohledu Bohemie.

Bohužel v těchto minutách došlo ještě k nenápadnému incidentu, kdy Tomáš Brabec vyčítal Danovi malou aktivitu při jednom ze soubojů. Normálně by se nic nedělo, ale vzhledem ke konfliktu před zahájením utkání, odcházel Dan ze hřiště viditelně rozladěn, s poražaneckým a rezignovaným výrazem. S kapitánem Bohemie skutečně není něco v pořádku. V tuto chvíli nevíme zda něco probíhá v zákulisí kabiny nebo zda jde o momentální indispozici, v každém případě to vypadá, že kapitán týmu je na pokraji sil a zbytek týmu mu zrovna moc nepomáhá.

Vedení však S.N.F. A vzal Tomáš Brabec, který důrazem v souboji vybojoval balón a precizně zakončil, 1:1. V závěru poločasu pak při útočné akci nachází Honza Levý na pravém křídle Dušana, který si míč zkušeně podrží, vidí nabíhajícího Tomáše Brabce, skvěle načasuje křižnou přihrávku do prostoru, kterou Tomáš prudce, z plného běhu, napálil do sítě, 2:1! Tímto výsledkem také skončil první poločas utkání.

Druhý poločas fyzicky náročného utkání lépe vyšel soupeři, kterému se podařilo zhruba v jeho desáté minutě vyrovnat, 2:2. V těchto chvílích to vypadalo, že Bohemia nedosáhne ani bod, soupeř dominoval a nadále ohrožoval Kubiho.

Bohemii se však dařila hra na brejky ze kterých se dostávala do nebezpečných situací. Ve kterých si velmi často si soupeř pomáhal nedovolenými zákroky, jeden takový přišel i na hranici vápna na pravém křídle.

Ke standardce se potavil Honza Levý, který po dohodě s Tomášem Brabcem je přiťukl míč doleva mimo zeď, přesně do míst, kam Tomáš umístil své kladivo, které napálilo míč pod víko branky S.N.F. A, 3:2!

V závěru soupeř zvýšil aktivitu a dařilo se mu zatlačit Bohemii na její polovinu. Bohužel po jedné z útočných akcí se S.N.F. A dostali do přečíslení 3:2, které brilantně sehráli a vyrovnali na 3:3.

Brzy po srovnání odpískali sudí konec utkání.

Našemu redaktorovi se ještě v závěrečných minutách podařilo zjistit, že utkání nedohrál pro problém s pravým pološlachovým svalem (zadní strana stehna) Dušan, který dle fyzioterapeuta v utkání testoval anabolizér Hell NO Gel, ale dle odborníka "dojel" na nesmyslnou 12km zátěž v den utkání, viz. statistiky na webu Endomondo.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Brabec T.
2:1 - Brabec T. (Mrozek D.)
3:2 - Brabec T. (Levý)

Karty

-

Muž zápasu

Brabec Tomáš

Brabec Tomáš

Tomáš potvrdil vynikající formu a v týmu Bohemie obecně známou fotbalovou kvalitu, kdy v prvním poločase skóroval z pozice nabíhajícího obránce. Zejména u druhého gólu předvedl sprint přes polovinu hřiště a razantní zakončení za gólmana, který se nestačil přemístit. Ve druhém poločase pak famózně proměnil standardní situaci, když míč tvrdě napálil pod víko po přiťuknutí Honzy Levého a nedal tak nikomu z blokujících hráčů sebemenší šanci.

Parádní představení předváděli i další hráči, ale nikomu z nich se nepodařilo zkompletovat hattrick tak jako Tomášovi a proto byl po zásluze vyhlášen mužem, který se největší měrou podílel na zisku bodu.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook