Spirit bar FC B  2
Bohemia  6

Komentář

Po třech kolech měla Bohemia na svém kontě pouze dva body za dvě remízy, Spirit bar B ani jednou nezaváhal a měl plný počet bodů a vedl tabulku. Docházka na tento zápas byla famózní, na Tempo nedorazil pouze zraněný Tomáš Brabec, na střídačce tak stálo 6 hladových borců.

Všem hráčům bylo jasné, že pokud Bohemia nebude naplno bodovat padne na dno tabulky a bude mít opět sestupové starosti. V obdobných situacích Bohemia zpravidla selhává, jednak nemá již delší doby dostatek štěstí, jednak slabší povahy tlaku podléhají, jednak na sebe někteří pokřikují a hádají se. Utkání se Spirit barem bylo však přesně opačné. Od první minuty hrála Bohemia krásný kombinační fotbal s množstvím přihrávek a velkých šancí.

Během prvních osmi minut Bohemia doslova ovládla hřiště, hráči se hodně pohybovali a nabízeli, útok se zatím jen zastřeloval, přesto si vypracoval jednu stoprocentní šanci, bohužel se ji kapitánovi mužstva nepovedlo proměnit.

Pak však přišlo něco nevídaného, obránce soupeře posílá dopředu útočníka, ten potáhl míč po lajně od půlící čáry až někam na úroveň vápna. Měl sice míč pod kontrolou a nebyl nikým atakován, nestál však v nijak výhodné pozici, přesto se rozhodl vyslat na Kubáta druhou střelu svého týmu. Střela to byla tvrdá, ale Petr Kubát ji dobře viděl a kryl, naneštěstí mu však míč proklouzl a pomalu se došoural do branky, 0:1. Nikdo nastalou situaci ani nekomentoval, protože šlo evidentně o smolný gól a herní převaha byla na straně Bohemie, která dál pokračovala ve skvělém výkonu.

S vyrovnávající brankou Bohemia dlouho neotálela. Obrana úspěšně odebrala míč útočníkům Spirit baru a Martin Havelka skvěle vysunul Dušana Mrozka, který dlouhý balón doběhl těsně před obráncem a bez váhání jej naslepo poslal do prostoru před brankou. Do vápna se již řítil Aleš Tylinger, pohlídal si postavení bránícího hráče a z voleje vymetl šibenici branky Spirit baru, 1:1.

Zhruba 12 minut před koncem prvního poločasu rozjíždí Bohemia další skvělou kombinaci na jejímž konci se řítí trio Šterner, Levý, Mrozek na dva bránící hráče. Na hranici velkého vápna dostává na střed míč Honza Levý, na pravé straně se mu nabízí nikým neatakovaný Dušan Mrozek. Honza míč posunuje na Mrozka, ten se tak ocitá v ideální střelecké pozici, napřahuje, střílí... a míč končí pod břevnem, 2:1.

Na závěrečnou čtyřminutovku si kapitán mužstva připravil zajímavou taktickou novinku.Po utkání jsme se dozvěděli, že autorem myšlenky byl Martin Havelka, nic to však nemění na skutečnosti, že Dan Riedl se jí rozhodl realizovat. Kapitán rozhodl, že závěrečné minuty odehraje Bohemia ve speciálním složení. Sestavená pětice si sice nevypracovala žádný drtivý tlak, nicméně nepříjemně na soupeře dotírala až byla za své snažení odměněna. Martin Havelka přihrávkou po zemi rozehrál roh na nabíhajícího Honzu Levého a ten poslal míč polovysokou střelou za vzdálenější tyč, 3:1. Tímto výsledkem byl první poločas ukončen.

Druhý poločas začal přímo pohádkově. Někdo z hráčů (v době psaní komentáře nebyl autor znám, šlo však o Radka Vondru) rozehrál míč na polovinu hřiště, kde stál osamocený Petr Havelka. Petr neváhal a okamžitě dlouhou přihrávkou vybídl Aleše Tylingera k zakončení. Aleš z voleje trefuje míč a posílá jej do branky, 4:1. Nejkrásnější kombinaci utkání hráči Spirit baru ještě několik vteřin nevěřícně vstřebávali.

Hráči Spirit baru vycítili přítomnost debaklu a zabrali. Naopak Bohemia jakoby uspokojena průběžným výsledkem a předvedonou hrou mírně vyklidila pole. Spirit bar toho téměř okamžitě dokázal využít. Dušan Mrozek při jedné z akcí Bohemie zvolil až příliš riskantní postavení, které znamenalo inkasovaný gól. Bohemia totiž o míč velmi rychle přišla, obrana soupeře neváhala a poslala vysoký centr směrem ke Kubátovi. Centr se již Dušanovi nepodařilo zachytit či odehrát do bezpečí. Nabíhající útočník se tak ocitl sám před gólmanem, kterému nedal šanci, 4:2.

Z "jalové" desetiminutovky Bohemii definitivně vysvobodil až muž zápasu Aleš Tylinger. Alešovi se u levé postranní čáry podařilo zkrotit velmi těžký centr, jelikož byl v útoku osamocený, chvíli váhal jak se vzniklou situací naloží. Vymyslel vysoký křižný lob, kterým přehodil celou obranu včetně brankáře. Do těchto míst si z druhé strany nabíhal Honza Šterner, podařilo se mu doběhnout i Alešův lob a skoro z nulového úhlu usměrnil míč hlavou do branky, 5:2. O osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto, Spirit bar složil fotbalové zbraně a začal se spíše dohadovat s rozhodčími.

Po jednom z běžných zákroků reagoval nejpodrážděnější z barmanů opravdu hodně agresivně, celá lavička Bohemie věděla, že inzultace visí ve vzduchu. Naštěstí došlo jen ke sprostému urážení. Rozhodčí neváhal a tasil červenou kartu, inzultace již chodila po hřišti... Naštěstí se vše uklidnilo a zbytek zápasu odehrála Bohemia v početní výhodě.

Zbytek utkání byl vyloučením značně poznamenán, Spirit bar se definitivně vzdal, cílem některých barmanů bylo jen někoho pořádně nakopnout. Bohemia měla pro své hrátky ještě více místa a času. Po několika tutovkách, které se nepodařilo zakončit přišel poslední gól utkání. Obránce Spirit baru hodně nečistě odstavil od míče Dušana Mrozka. Rozhodčí se rozhodl do v podstatě hotového utkání nezasahovat a jen mlčky přihlížel. Dušan se nevzdal a hodně tvrdě získal míč zpět, okamžitě si jej přehodil na levačku a vypálil. Podprůměrná střela skončila v síti, 6:2. Utkání skončilo, oba soupeři si přátelsky podali ruce a rozešli se do svých domovů...

Bohemia Roztyly předvedla skvělý výkon, který zdobil aktivní pohyb, přesné přihrávky a hra po zemi. Fantasticky zahrál Aleš Tylinger, je na hřišti, aby se motal před brankou a dorazil do sítě vše k čemu se dostane. Aleš nejen, že se rozstřílel, vymyslel i nádherný gól pro Honzu Šternera. Zhruba tři sezony Bohemia nezahrála takto kvalitně, možná, že jí pomohlo, že Spirit bar asi nebyl v optimální sestav, ale to může či nemusí být pravda a je to jedno, protože...

Bohemia zaslouženě zvítězila rozdílem třídy.

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Vondra Radek
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Tylinger (Mrozek D.)
2:1 - Mrozek D. (Levý)
3:1 - Levý (Havelka M.)
4:1 - Tylinger (Havelka P.)
5:2 - Šterner J. (Tylinger)
6:2 - Mrozek D.

Karty

-

Muž zápasu

Tylinger Aleš

Tylinger Aleš

Trochu netradičně jsme muže zápasu zvolili ihned po závěrečném hvizdu. Bylo totiž nad slunce jasné, že se jím stane právě Aleš. Prakticky na co sáhl, to skončilo v síti. Při prvním gólu prokázal cit pro výběr místa, krásně si naběhl a zakončil bleskovou akci z voleje tak, že koukaly i obě střídačky, u druhého gólu stál na konci nejkrásnější kombinace zápasu a s přehledem trestal. Aby toho nebylo málo, přidal v závěru nádherný lobovaný centr, ze kterého skóroval Honza Šterner. Jednoduše měl střelecký den...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook