Bohemia  7
Medvědi B  3

Komentář

Kapitán Dan Riedl 27. dubna vyslovil přání získat z následujících čtyř utkání osm bodů. K naplnění cíle stačilo již jen porazit Medvědy, kteří v boji o záchranu potřebují každičký bod.

Bohemia již před sezonou deklarovala, že se chce poprat o nejvyšší příčky, po nepříliš vydařeném začátku soutěže bylo právě toto utkání klíčové pro stažení náskoku všech soupeřů na čele.

Zápas začal téměř typicky, hned v úvodu měla Bohemia několik velkých šancí, ještě však neuspěla. Skóre otevřel až Aleš Tylinger, který usměrnil do sítě přihrávku Tomáše Brabce, 1:0. Zdálo se, že tento gól vše zvrátí a Bohemia svému soupeři odskočí.

Radost Bohemie trvala snad jen dvě minuty. Dušan Mrozek poslal nepřesnou přihrávku na střed hřiště. Tomáš Brabec již na míč nedosáhl, obránce Medvědů udělal jen dva kroky a poslal křižný pas za obranu, kde se zapomněl jeho spoluhráč. Ten si míč potáhl ještě několik kroků k brance a vystřelil. Petr Kubát střelu zblokoval, míč však doskákal do sítě, 1:1. Byl to bleskový úder a nádherná akce, hráči v modrém stáli jako opaření.

Zbytek prvního poločasu dohrála Bohemia v útlumu, byla sice lepší, ale opět nedávala góly. A to se ve vyložených šancích vystřídali snad všichni útočníci... žádný neuspěl. Těžká situace, výhra je povinností, soupeř o něco slabší, ale Vám se nedaří dát gól. Takových zápasů hrála Bohemia v poslední době hodně, v podstatě končily buď smolnou prohrou nebo jasným vítězstvím díky střeleckým manévrům v druhém poločase.

Poločasová pauza byla docela zajímavá. Pryč jsou doby hádání, výčitek, definitivních rozhodnutí, hlasitého osočování. V klidu se mluvilo o tom, že další gól v síti Medvědů bude zlomovým okamžikem. Kapitán mužstva jen dodal: "Aby nás ty šance nemrzely...", v tu chvíli bylo cítit, že i toto je varianta kterou se může utkání ubírat.

Druhá půle začala výborně. Brzy se trefuje Honza Levý po asistenci Dušana Mrozka, 2:1. A zanedlouho přidává důležitý gól Aleš Tylinger, kterému asistoval opět Honza Levý, 3:1. Zlomový okamžik tedy přišel, od těchto minut hrála Bohemia mnohem uvolněněji. Soupeř, který hrál do té doby poměrně koncentrovaně, otevřel ještě více obranu a další góly Bohemie na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve zvýšil na 4:1 Honza Šterner po přihrávce Tomáše Brabce a zhruba v polovině poločasu zvýšil Dušan Mrozek po přihrávce Honzy Levého již na 5:1.

Výsledkem uspokojená Bohemia začala trošku "machrovat" a hrát na krásu. To se jí hrubě nevyplatilo, Medvědům se podařilo dvěmi brankami výrazně upravit skóre na 5:3. Naštěstí měl opět svůj den Honza Levý, který se zmocnil odraženého míče a zvýšil na 6:3. Tečku za zápasem udělala akce tři na jednoho, Dušan Mrozek obral na půlící čáře soupeře o míč a za podpory Michala Brabce (slovy: "Běž!") se vydal na zteč branky Medvědů. Na křídlech se mu nabízeli vlevo Tomáš Brabec, vpravo Honza Levý. Těsně před brankářem Dušan přihrál Honzovi pro kterého nebyl problém zasunout míč do sítě, 7:3.

Bohemia zaznamenala již čtvrté vítězství v řadě čímž výrazně stáhl náskok na čle tabulky...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Tylinger (Brabec T.)
2:1 - Levý (Mrozek D.)
3:1 - Tylinger (Levý)
4:1 - Šterner J. (Brabec T.)
5:1 - Mrozek D. (Levý)
6:3 - Levý
7:3 - Levý (Mrozek D.)

Karty

-

Muž zápasu

Levý Jan

Levý Jan

Honza Levý potvrdil svou formu z posledních týdnů a opět byl na hřišti nejlepším mužem v modrém dresu. Po přestávce nastartoval Bohemii k hladkému vítězství. Svou aktivitu v utkání korunoval hattrickem a dvěmi asistencemi. V tabulce kanadského bodování stáhl náskok Tomáše Brabce na pouhé čtyři body. Posledním gólem v utkání zaokrouhlil svou historickou statistiku na 90 vstřelených branek...

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook