Bohemia  4
NeReal Žižkov FC  6

Komentář

Předzápasová příprava měla standardní průběh, vybrali jsme Kč 100,- od Petra Havelky a Honzy Levého za pozdní příchod, nic nenasvědčovalo tomu, že by Bohemia měla zahrát své nejlepší utkání. Možná že na úrodnou půdu padla výzva Miši Brabce, který prohlásil, že bychom si neměli nadávat... a to ani když to zkazí. Bohužel Honza Levý přišel maličko později... ;o)

První půle začala hodně svižně, soupeř postavil útok hodně vysoko a snažil se tak o presink již na útočné polovině. Naštěstí Bohemia byla v pohybu a velmi slušně kombinovala, takže při zachycení jednoho z útoků přihrává Mrozek na střed hřiště Petrovi Havelkovi, ten se obírá o bod za asistenci a perfektně pouští míč mezi nohama. Obránce reaguje na Havelku a propadá. Míče se zmocnil rozjetý ledoborec Riedl, který nabral kurs brána NeReálu... 1:0.

Soupeř poměrně brzy zaslouženě vyrovnal a začínalo se znovu od nuly. Jedna věc však šla dnes Bohemii náramně a to zachytávání soupeřových přihrávek. V první půli aktivní Mrozek, který byl v utkání proti MTPCH vyhlášen sudími nejlepším hráčem zápasu, překazil kombinaci soupeře na polovině hřiště a spolu s oběma útočníky se řítil na zoufalého Jahodu, kterého snadno obelstil přihrávkou a levé křídlo a pak nemilosrdně povalil na zem. Honza Levý potvrdil, že tyhle situace umí a nedal gólmanovi NeRealu šanci, 2:1.

NeReal ale hrál výborně a střelecky se mu teda rozhodně dařilo. Nevím přesně zda gól z penalty přišel nyní nebo soupeř trestal nějakou další chybu, v každém případě NeReálisti opět srovnali, tentokrát na 2:2. Ty vole a na 3:2 zaskóroval ten který si to zasloužil úplně nejvíc. Sváteční střelec minule kvůli nemoci vynechal, dnes po přihrávce Martina Havelky trhal síť, 3:2.

Pak se staly dvě velmi sporné situace, které ovlivnily utkání a o jejichž vyřešení sudími se dá dlouze debatovat. Nejprve Bohemia centruje dlouhý a velmi vysoký míč do útoku, který se snáši jako padající list asi metr vedle vápna NeRealu. Brankář soupeře centr chytá do koše vzápětí si však uvědomuje, že stojí mimo vápno a míč pouští na zem. Sudí vše viděl a odpískal, čekal bych větší trest než jen nepřímý kop. Nemám ale pravidla nastudovaná, tak si počkám co najdete o této situaci Vy. A až to naleznete, prosím vytisknout a předat kapitánovi do desek, budeme to nosit sebou. O chvíli později se odehrála další zajímavá situace ve vápně na opačné straně. Hráč NeRealu se dostal k míči a Kubi jakožto brankář mu poměrně tvrdě míč odkopl. Bohužel bylo slyšet, že o sebe škrtly i podrážky, pak samozřejmě následoval řev postřelené čivavy, pád a sesypání se na sudího. Ten ani moc neváhal a nařídil pokutový kop, který soupeř proměnil, 3:3. Holt musíme být ve vlastním vápně opatrnější a naopak v soupeřově občas rozvibrovat hlasivky a vyhodit nohy za uši... Už si ani nevzpomínám kdy jsme naposledy kopali penaltu.

NeReal v závěru poločasu poprvé zlomil skóre na svou stranu, 3:4. Pravděpodobně klíčový gól celého utkání, ztratili jsme vedení, byli jsme trošku rozhození ze čtyř obdržených branek, je to hodně a tak bylo o pauze o čem debatovat.

Ve druhé půli jsme byli rozhodně lepším týmem, bohužel jsme nedokázali víc než jen srovnat na 4:4. Míša Brabců si vyčíhl přihrávku soupeře, zmocnil se míče, zažehl motory, dostal se před bránu a prostřelil brankáře. V závěru pak přišlo vše co k pořádnému zápasu patří. Bohemia mačkala NeReal, který začal více faulovat a dostával se pod velký tlak. S postupem času Bohemia tlačila na pilu a otevírala svou obranu. Soupeř toho dokonale využil a zvýšil své vedení na smrtelných 4:6. Bohemia dřela do poslední minuty kdy ještě orazítkovala tyč, ale již jí to nebylo nic platné...

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan

Góly

1:0 - Riedl (Mrozek D.)
2:1 - Levý (Mrozek D.)
3:2 - Chalupa (Havelka M.)
4:4 - Brabec M.

Karty

-

Muž zápasu

Havelka Martin

Havelka Martin

Hráli jsme výborné utkání, vlastně naprosto "bezdůvodně" jsme se zvedli a po předchozích fackovačkách si zahráli fotbal. Dělali jsme sice chyby, dokonce i Martin, ale tentokrát skutečně na hřišti nebylo slabých nebo nebojujících hráčů. No a Martin jako správný lídr těch 8 válečníků vedl... Vzpomeňte co říkal před zápasem, měli bychom si to naordinovat všichni!

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook