Rokoska  2
Bohemia  12

Komentář

Hráči Bohemie dorazili na tempo extrémně dobře naladěni. Aby také ne, v nekompletní tabulce jim patří první místo, mají dvanáct bodů, hrají s posledním týmem, tlak na postup je nulový, mohou být v klidu a pěkně si zahrát.

K utkání nenastoupili: zraněný kapitán Dan, omluveni dále byli Honzík Šternerů a Levas. Dáňa se jako správný velitel mužstva postaral o veškerou administrativu a příspěvek do fotogalerie. Samozřejmě také od lajny mužstvo koučoval.

Bohemia vstoupila do utkání laxně. Dobrá předzápasová nálada se promítla v podobě lehké nekoncentrovanosti na utkání. Bohemia se bránila a nutno přiznat, moc jí to nešlo...

Řekl bych, že na vině bylo podcenění podmínek, které na Tempu vládly. Pršelo, hřiště i míč byly mokré, odrazy rychlejší, povrch kluzký. Rokoska se s podmínkami vyrovnala mnohem lépe a od prvních minut se dostala do velkých střeleckých příležitostí.

Pozdní dostupování hráčů a špatné odkopy obránců nakonec vedly k úvodní brance utkání, kterou zaslouženě vstřelila Rokoska, 0:1. Začátek se skutečně Bohemii příliš nevyvedl a to se ještě několikrát zaskvěl perfetním zákrokem Kubi.

Hra se začala vyrovnávat po srovnání skóre, které přinesla spolupráce Bráby a Dudua, který vyslal na branku střelu z dvaceti metrů se kterou si gólman nedokázal poradit, 1:1. Obrana se začala chytat a hrát o něco lépe, Rokoska však začala útočit ve více lidech a náběhy obránců se Bohemii nedařily zachytávat.

V této fázi utkání také došlo k několika drobným slovním výměnám mezi hráči. Nervozita gradovala poté co útok komentoval počínání obránců jako "nepřijatelné" a také poté co se k této kritice přidal kouč Dáňa, které Dudu rázně požádal o zdržení se podobných komentářů. Není nutné uvádět co přesně si hráči řekli nebo co komentovali, ani jeden z výroků nikomu nepomohl, v této chvíli bylo spíše potřeba zamakat, navzájem si pomoci, odlehčit přetížené obraně.

Klid do hry Bohemie přinesly branky, ofenzívu řídil zejména Junior, který byl s jednou výjimkou u všech dalších branek v prvním poločase. Sám pak skóroval třikrát, výčet branek je k dispozici v pravé části tohoto komentáře.

Poločasové skóre se zastavilo na stavu 7:2 pro Bohemii, utkání bylo rozhodnuté, dále se hrálo již jen o výši skóre a sebevědomí. Během přestávky se obránci nabádali k větší hře najistotu, raději zůstat mezi hráčem a brankou než se snažit hráče předskočit a míč odehrát do bezpečí, dalším problémem pak byla častá střelba soupeře, obrana se měla snažit zamezit otáčení hráčů s míčem a těsněji přístupovat k útočníkům. Konečný výsledek utkání pak měl být plně v nohách útočníků.

Druhý poločas se již odehrával plně v režii Bohemie. Né že by se Kubi mezi tyčemi nudil, ale skóre postupně narůstalo, soupeř stále útočil a po ztrátě balónu se příliš nevracel. Obraz utkání se tak velmi rychle změnil v koncert neproměněných šancí Bohemie. Šancím Rokosky se už taková váha nedávala, protože utkání již bylo prakticky rozhodnuté.

Za zmínku určitě stojí branka Bróni, který po parádní kombinaci s přímým tahem na branku poprvé v sezóně rozvlnil síť gólem na 9:2! Oficiální zápis branek hovoří, že tato branka padla v druhém poločase, jsem si však jist, že tomu tak nebylo. Nicméně branek padlo tolik, že bylo velmi obtížné dodatečně vše zdokumentovat.

Závěr utkání bych přirovnal k symfonii neproměněných šancí. U takového sborového zahazování šancí v utkání které zvítězíte o deset branek nemá smysl konkrétně uvádět kdo co nedal, ale zpravodajská povinnost volá a to co převedl Brůbr 3x face to face gólmanovi jinde jen těžko uvidíte. Když k tomu přidáte další hráče a celkem minimálně tři (ne)dorážky do prázdné brány, tak už je to přece jen trošku moc.

Mimochodem, neslyšel jsem, že by je za to obrana "pochválila" tak jako oni činili během prvního poločasu. Objektivně je však potřeba přiznat, že útok si dnes splnil své, nasbíral hromadu bodů za hromadu branek, tudíž ve finále odevedli to co se od nich očekává. Balotelli by mohl závidět.

Sudí byl dnes víceméně do počtu, jednou jej seřval Dudu, pak se trochu probral a asi dvakrát foukl do píšťalky, vždy proti Bohemii...

Soupeř, při vší úctě, byl slabý a zaslouženě dostal výprask. Na druhou stranu sezónu má zpackanou tak, že je obdivuhodné, že kluci z Rokosky stále na utkání chodí a snaží se hrát. Pravda je od nich vcelku netaktické zběsile útočit a po ztrátě se nevracet, měli by spíš hrát beton, ale to je asi jiný příběh, situaci v jejich týmu úplně neznáme.

V každém případě díky všem za fair odehrané utkání!

Soupiska

  • KapitánMrozek Dušan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Martin
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:1 - Mrozek D. (Brabec M.)
2:1 - Brabec T. (Mrozek D.)
3:1 - Tylinger (Brabec T.)
4:1 - Brabec T. (Brabec M.)
5:1 - Brabec T. (Chalupa)
6:1 - Zeman (Mrozek D.)
7:2 - Brabec T. (Tylinger)
8:2 - Brabec M.
9:2 - Chalupa (Brabec T.)
10:2 - Brabec M. (Brabec T.)
11:2 - Mrozek D. (Tylinger)
12:2 - Brabec M. (Brabec T.)

Karty

-

Muž zápasu

Chalupa Tomáš

Chalupa Tomáš

Všichni vědí, že Bróňa je poctivý dříč, který nevynechá jediný souboj a který je schopný vypíchnout nevíchnutelné.

Všichni vědí, že za tuto černou práci tito hráči moc ocenění nedostanou. Bróňa od svých kolegů obzvláště...

Všichni vědí, že hráče tohoto typu je potřeba v týmu mít. V defenzívě a v Hanspaulce toto platí dvojnásob.

My víme, že Bróňa ale také umí fantasticky zaútočit, což dnes názorně předvel!

My doufáme, že Bróňa ví, že ho, nejen za to vše, máme moc rádi :o)

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook